سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

اتمر: نشست تهران در مشورت با کابل بود | پیشنهادات افغانستان برای سازمان شانگهای چه بود؟

  • کد خبر: ۷۴۴۵۷
  • ۲۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
اتمر: نشست تهران در مشورت با کابل بود | پیشنهادات افغانستان برای سازمان شانگهای چه بود؟
وزیر امور خارجه افغانستان گفت: نشست اخیری که در تهران بین مقامات افغانستان و طالبان برگزار شد، با مشورت کامل کابل و با نیت خوب کشور میزبان صورت گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «محمد حنیف اتمر» وزیر امور خارجه افغانستان در حاشیه نشست شانگهای در جمع خبرنگاران گفت: «تهران» با نیت خوب میزبان نشست بین افغانی شد. 

 

وی گفت: در رابطه با وضعیت فعلی افغانستان، هیأت این کشور سه پیشنهاد مشخص را ارائه داده است. پیشنهاد اول این است که با توجه به خشونت بی سابقه طالبان و گروه‌های تروریستی بین المللی همکار آن، لازم است کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای و افغانستان اجماع و توافق نظر خود را حفظ کنند.

 

وزیر امور خارجه افغانستان ضمن تشریح این پیشنهاد گفت: در حالی طالبان و گروه‌های تروریستی مرتبط با آن به خشونت و اقدامات مسلحانه دامن می‌زنند که دولت افغانستان تمام تعهدات خود در چارچوب موافقت نامه صلح دوحه را انجام داده است. یعنی زندانیان طالبان را رها، نیروهای خارجی را اخراج و برای برگزاری مذاکرات صلح اقدام کردند.

 

در مقابل، طالبان هیچ یک از تعهدات خود را در رابطه به موافقت نامه صلح دوحه انجام ندادند، نه جنگ را متوقف کردند و نه از همکاری با تروریست‌های خارجی دست کشیدند که این مسئله هم برای افغانستان و هم برای منطقه و جامعه بین المللی باید مایه نگرانی جدی باشد.

 

به گفته اتمر، پیشنهاد دوم این است که سازمان همکاری‌های شانگهای با همکاری جامعه بین الملل از طالبان بخواهد موافقتنامه صلح دوحه، قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اعلامیه اخیر کشورهای عضو «تروئیکا» در «مسکو» را اجرا کند.

 

پیشنهاد سوم این است که همکاری‌های امنیتی عاجل و فوری با کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای ضروری است.

 

اتمر پاسخ کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای در مورد این پیشنهادها را امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: همه همکاران بین المللی «کابل» بر این باورند که مشکل افغانستان راه حل نظامی ندارد و باید از راه منطقی سیاسی و مسالمت آمیز به صلح برسیم.

 

به گفته وی، طالبان باید متوجه بشوند که اقدامات وحشیانه و ظالمانه نظامی آنها در افغانستان از هیچ نوع پشتیبانی بین المللی برخوردار نبوده، بلکه با عکس العمل شدید جامعه بین المللی و مخصوصا اعضای سازمان همکاری‌های شانگهای مواجه خواهند شد.  

 

وزیر امور خارجه افغانستان همچنین یادآور شد: کشورش و سازمان همکاری‌های شانگهای به توافق رسیدند که در مورد مبارزه با تروریسم و مواد مخدر اسناد جدید همکاری امضا کرده و در این زمینه گام‌های عملی بردارند.

 

سپس اتمر به پرسش‌های نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی حاضر در این نشست پاسخ گفت.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در دوشنبه مبنی بر ارزیابی نشست‌های اخیر صلح افغانستان در دوحه، تهران، مسکو و عشق آباد، اظهار داشت: در نشست‌هایی که در «دوحه»، «تهران» و «مسکو» (نشست تروئیکا) صورت گرفت، دولت افغانستان حضور داشت و از همه این نشست‌ها پشتیبانی می‌کند. نشست اخیری که در تهران با حضور دو طرف انجام یافت، در مشورت کامل با دولت افغانستان و با نیت خوب کشور میزبان صورت گرفت.

 

وزیر امور خارجه افغانستان ادامه داد: متاسفانه به لحاظ محتوایی طالبان هنوز آماده نیستند که روی مسئله صلح، پیشرفت کنند. جای تاسف است که این وضعیت را هم در نشست دوحه و هم در نشست مسکو مشاهده کردیم.

 

به گفته وی، طالبان آماده نیستند موافقت نامه‌ای را که خودشان امضا کردند، اجرا کنند و گام‌هایی را برای قطع خشونت و رسیدن به توافق سیاسی بردارند. با این وجود که ما چنین تعهدی را از سوی طالبان نه در نشست‌های دوحه، نه در تهران و نه در مسکو ندیدیم، باز هم از این روند حمایت می‌کنیم و بر این باوریم که آنچه در دوحه، تهران و مسکو برگزار می‌شود نه تنها به خاطر صلح و آرامش افغانستان است، بلکه برای منطقه نیز است.

 

وزیر خارجه افغانستان با اشاره به برخی دعوت‌ها، سفرها و گفت و گوهای پنهانی با طالبان، تاکید کرد: در این موارد ملاحظات خود را با دوستان بین المللی در میان گذاشته‌اند.

 

اتمر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سفر هیئت عالی رتبه افغانستان تحت ریاست «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه به دوحه اشاره کرد و اظهار داشت: این سفر به منظور برداشتن یک گام مهم دیگر در راستای صلح و گفت و گوهای صلح است. دولت افغانستان در مشورت با همکاران بین المللی خود مصمم شد تا یک هیئت عالی رتبه را به حمایت هیئت مذاکره کننده به دوحه بفرستد.

 

به گفته وی، این هیئت بار دیگر بر برنامه صلح دولت افغانستان روی میز خواهد گذاشت و از طالبان خواهد خواست که اگر برنامه‌ای برای صلح دارند، معرفی کنند.

 

وزیر امور خارجه افغانستان اظهار امیدواری کرد طالبان در این مذاکرات حضور یابند.

 

اتمر در پاسخ به پرسش مربوط به ارتباط و همکاری روسیه و پاکستان با طالبان، گفت که با مسکو در ابعاد کلی مسئله توافق نظر وجود دارد. در این مورد که طالبان و شبکه‌های بین المللی همکار آنها باعث نگرانی‌های مشترک روسیه، افغانستان و منطقه است، کاملا هم نظر هستیم.

 

وی در ادامه افزود: روسیه امروز یکی از کشورهای مطرح کننده این پیشنهاد بود که در مورد مبارزه با تروریسم و مواد مخدر به طور مستقیم با دولت افغانستان همکاری صورت گیرد.

 

به گفته اتمر، اعلامیه‌ای که در پایان نشست تروئیکای توسعه یافته در مسکو پخش شد، مردم و دولت افغانستان از آن حمایت می‌کند. بنابراین در این راستا ما نگرانی نداریم و مهمترین مسئله پیش روی روسیه و افغانستان این است که چگونه اعلامیه مهم تروئیکا عملی شود.

 

وزیر امور خارجه افغانستان یادآور شد: یک روز پیش در دوشنبه با همتای پاکستانی خود در مورد نقش این کشور در قطع خونریزی و صلح افغانستان جلسه مفصل داشته و در چارچوب نشست گروه تماس نیز تبادل نظر انجام داده و نگرانی‌های خود را در میان گذاشته است.

 

وی تصریح کرد: ما ضمن استقبال از هر نوع اقدام دولت پاکستان به خاطر صلح، نگرانی شدید خود را نیز در میان گذاشتیم که باید دولت پاکستان با دولت افغانستان در مورد قطع پشتیبانی و تجهیزاتی طالبان همکاری کند. طالبان با استفاده از امکانات پشتیبانی و تجهیزاتی که از خارج به دست می آورند، به جنگ ادامه می‌دهند. بنابراین بسیار ضروری است تا بین دو همسایه ای که آرزو دارند در دوستی و همکاری با هم زندگی کنند، به این مشکل خاتمه داده شود. همچنان ما از دولت پاکستان تقاضا کردیم که از نفوذ خود بر طالبان استفاده کند، هم در قطع خونریزی و هم در رابطه به پیشرفت روند صلح همکاری طالبان را تامین کند.

 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->